Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 4ncü Sınıf Öğrencilerimiz ve İlk Mezunlarımız Mehmet IŞIKHAN ve Sercan ALYÜZ, MIS-4495/4496 Bitirme Projesi dersi kapsamında Arttırılmış Gerçeklik Uygulaması geliştirdiler.

Mimarlık Bölümü ile birlikte gerçekleştirilen Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında bursiyer olarak görev alan Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 4ncü Sınıf Öğrencilerimiz ve Yeni Mezunlarımız Mehmet IŞIKHAN ve Sercan ALYÜZ, Arttırılmış Gerçeklik Uygulaması yazılımı geliştirdiler. Öğrencilerimiz, aynı zamanda MIS-4495/4496 Bitirme Projesi dersi gereklerini de yerine getirmiş oldular.

Detaylar için proje web sitesini ziyaret edebilirsiniz:

[AR]temis: Artırılmış Gerçeklik Tabanlı Mobil Uygulamalarda İmge Temsil Biçiminin Artemis Tapınağı Örneğinde İncelenmesi
Bu proje, Artemis Tapınağı için kullanılmak üzere tasarlanmış bir uygulama aracılığıyla kültürel miras alanları için Artırılmış Gerçeklik (AG) uygulamalarında farklı mimari temsil modlarının sağladığı hatırlama sürecini ele almaktadır. Analizin sonuçları, yerel yönetimler için Artemis Tapınağı artırılmış bellek alanında kullanılacak temsil biçimlerinin yanı sıra, farklı kültürel miras alanları için artırılmış gerçeklik uygulamalarında mimari mirasın temsillerine ilişkin veriler sağlayacaktır.

Yürütücü / Assoc. Prof. (PhD) Ahenk Yılmaz

Araştırmacı / Prof. (PhD) Murat Komesli, Oğuz Bodur, Res. Assist. Duhan Ölmez

Bursiyer / Yiğit İnan, Sercan Alyüz, Mehmet Işıkhan

Başlama Tarihi / 05/03/2021