Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz, Toplumsal Katkı Faaliyetlerine devam ediyor…

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle “İzmir Mutfağının Sağlık Üzerine Etkisi” başlıklı seminer düzenledi.

Seminerin Açılış Konuşmalarında, Yüksekokul Müdürümüz Prof.Dr. Murat KOMESLİ, “Üniversiteler, gerçekleştirdikleri eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra toplumsal katkı faaliyetleri de yürütür. Bu etkinlik de kentimize toplumsal bir katkı olarak sosyal sorumluluk bilinciyle düzenlendi. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığımızca içinde bulunduğumuz hafta, 2022 yılından itibaren başlamak üzere “Türk Mutfağı Haftası” olarak ilan edildi. İzmir Mutfağının da Türk Mutfağı içinde önemli bir yere sahip olduğu göz önüne alınarak bu semineri düzenledik” dedi.

Prof. Dr. Murat KOMESLİ

Seminerin Moderatörlüğünü yapan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Seda Genç de, İzmir mutfağının somut olmayan bir kültürel miras olduğunu vurgulayarak, “Yemek ve beslenmek tüm insanlar için elzem ama sağlık ve beslenme ayrılmaz iki kavram. Bu coğrafyada yaşayanlar olarak şanslıyız. Bu kültürel mirasa sahip çıkmamız, sürdürülebilir olmasını ve nesilden nesle aktarılmasını sağlamamız gerekiyor. Biz de bölüm olarak üzerimize düzen vazifeyi yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Doç. Dr. Seda GENÇ

Ayrıntılar için tıklayınız:
https://haber.yasar.edu.tr/saglik/izmir-mutfaginin-saglik-uzerine-etkisi.html