‘Gastro Ege’ etkinliğine ev sahipliği yaptık.

Yüksekokulumuz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü desteğiyle, Yaşar Üniversitesi Gastronomi Öğrenci Topluluğu tarafından, düzenlenen ‘Gastro Ege’ etkinliği Selçuk Yaşar Kampüsü’müzde gerçekleşti.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seda Genç, “Öğrenci topluluklarının yaptığı organizasyonlar bizim için her zaman çok değerli. Etkinlikte üniversitemiz öğrencilerinin yanı sıra, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden, İstanbul’dan, Muğla’dan, Antalya’dan ve hatta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gastronomi öğrencileri bizimle birlikte oldular. Gastronomiye sahip çıkarak ve ülkemizin potansiyelinin hayata geçirilmesi, ülkemizin kalkınması için çok önemli.” diye konuştu.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Murat Komesli, “Bu etkinliğin düzenlenmesindeki amaç, öğrencilerimizle sektör profesyonellerimizi buluşturarak karşılıklı bilgi alışverişlerinde bulunmalarını sağlamak ve etkileşimlerini artırmak. Lezzetin bir tesadüf olmadığını, uğraş ve bilimsel çalışma gerektirdiğini öğrenirken özellikle tarladan çatala kadar olan gıda tedarik zincirindeki kısıtlı kaynakların bilinçli tüketimini sağlamak ve israfı önlemek için çalışmalar yapmanın önemli görevlerimizden birisi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ayrıntılar için bağlantıyı tıklayınız.. (https://haber.yasar.edu.tr/yasam/gastro-egede-lezzetli-sohbetler.html )